Göz çevresi için tedavi önerileri

featured

Göz çevresi yaşa bağlı olarak ya da bakımsızlık nedeniyle kırışma, torbalanma, kararma, halka oluşumları ve morluk gibi çeşitli problemlerle karşılaşır.Bazen de kişilerin kalıtımsal özelliklerine bağlı olarak ten rengine ve cilt yapısına bağlı olarak koyuluklar görülebilir. Göz altı bölgesindeki derinin ince ve hassas olduğunu göz önüne alırsak, aslında bu bölgede yapısal olarak torbalı görüntü ve morlukların oluşması, kolay deformasyon görülmesi dermatologlar olarak çok sık rastladığımız cilt problemlerinin başında gelmektedir.

Uzun süre bilgisayara bakarak gözleri yormak, göz bozukluğu olduğu halde gözlük kullanmayarak gözleri sık sık kısmak, yazın güneş gözlüğü kullanmayıp güneşe maruz bırakmak, kalitesiz kozmetik ve bakım ürünleri kullanmak, yoğun göz makyajı yapmak ve makyajı temizlememek, eğer tütün ve alkol de tüketiminiz varsa yukarıda saydığım problemleri yaşamanız kaçınılmaz. Ancak dermatolojik4 farklı tedavi ile bu alanda oldukça tatmin edici sonuçlar elde ediyoruz. Bunlar, göz altı ışık dolgusu, göz altı mezoterapisi, toksin uygulaması ve fraksiyonel Lazer uygulaması… Bu 4 tedaviden birini kişinin göz çevresi probleminin yoğunluk derecesine göre seçerek, bazen de eğer problem çok yoğun ise kombineli bir şekilde uygulayarak çok etkili sonuçlar almamız mümkün oluyor.

  1. Göz altı dolgusu çöküklüğü ve yorgunluğu giderir

 Göz altına hyaluronik asit kullanarak yapılan ve ‘Işık dolgusu’ olarak tanınan gözaltı dolgusu, göz altında meydana gelen çöküklüğün giderilmesi amacı ile uygulanır. Göz altında hacim kaybı olduğunda daha yorgun bir ifade ortaya çıkar. Alttaki damarlar daha belirgin hale gelir, göz altında mor, kırmızı renk değişikliği oluşur. Bu bölgeye yapılacak dolgu uygulaması meydana gelen bu değişikliğin hafifletilmesini sağlar.

Göz altı ışık dolgusu için kullanılan dolgunun içerisinde hyaluronik asite ek olarak 8 aminoasit, 3 antioksidan, 2 mineral, 1 vitamin ve lokal anestezik bulunmaktadır. Göz altı hacim kaybından kaynaklanan kararmanın giderilmesi ve hastaya daha dinlenmiş, daha gençleşmiş bir görünüm vermek için uygulanır.

Doğru ürün ve doz uygulaması göz altı dolgusunda kritik!

Işık dolgusu çok revaçta olmasına rağmen, eğer doğru bir hekim tarafından uygulanmazsa, sık sık problemle karşılaşılabilecek bir işlemdir. Doğru ürün seçimi yapılmaması, yanlış doz uygulanması ya da doğru methodla uygulama yapılmaması hastaya faydasından çok sıkıntı yaratabilir. Uygulama esnasında yoğun, sert dolgu kullanımından, fazla dolgu kullanarak düzeltmeden kaçınmak gerekir. Zaman içerisinde hyaluronik asit su tutacağı için volüm artışı olacaktır. Eğer fazla dolgu uygulanırsa dışarıdan belirgin, mavi refle veren bir şişliğe neden olabilir. Bu gibi durumda hyaluronidaz enzimi ile dolguyu eritmek gerekebilir. Tüm bu nedenleri göz önüne aldığımızda yavaş yavaş temkinli şekilde doldurmanın daha güvenli olduğunu söyleyebilirim.

Morarma ve ödem sorunu kanül ile daha az

İşlem yaklaşık 30 dakika sürer ve uygulama ucu künt, delici olmayan kanül adı verilen ince uzun bir alet ile yapılır. Tek noktadan anestezi uygulanır ve buradan giriş yapılarak dolgu göz altına uygulanır. İşlem sonrası enjeksiyon yapılan bölgede morarma, ödem gelişebilir. Kanül ile yapılan uygulamada morluk olasılığı daha düşük olmaktadır.

İşlemin kalıcılığı ise yaklaşık 18-24 ay kadardır. Süre bitiminde tekrar uygulanabilecek göz altı dolgusunda bazı kişilerde yapılan dolgu daha geç eridiği için daha uzun surede tekrarı yapılabilir. Bazı hastalarda tek seans yeterli olmaz ise yapılan ilk seanstan bir süre sonra bir miktar daha rötuş uygulaması yapılabilir. Bazı hastalarda da uygulamadan 3-4 ay sonra ikinci bir uygulama gerekebilir. Uygulamada işlemin hemen sonrasında bir fark görülmekle birlikte; tedavinin sonucu tam olarak 3 hafta sonrasında görülür. İşlem sonrasında normal günlük aktiviteye devam edilebilir.

  1. Göz kapağında sarkma ve elastikiyet kaybı için YouLaser

Dermatolojide dual atımlı lazer, dalga boyu ile eş zamanlı olarak cilt yüzeyini ve cilt altını etkileyebilen, cilt yüzeyini yenileyen, ameliyatsız yüz germe ve cilt yapısının gençleştirilmesinde FDA onaylı yüksek teknolojik bir sistemdir. YouLaser MT tedavisi ise, dual atımlı, en yeni teknoloji ile üretilmiş fraksiyonel hibrid bir lazerdir. Ameliyatsız gençleşmede oldukça popüler hale gelen uygulamada farklı iki dalga boyunda ışık aynı anda kullanıldığında derinin yüzeysel ve derin katmanlarında kollajenizasyon yapımı uyarılır. İki dalga boyu birlikte uygulandığında yan etki olasılığı azalırken; etkinlik artar. Karbondioksit lazerde tedavi sonrası görülebilen deride koyu renkli lekeler; YouLaser MT ile neredeyse sıfıra yakındır.

Gözenek tedavisinden cildin farklı bölgelerindeki sorunlara kadar pek çok yerde kullanım alanı olan YouLaser MT’nin göz çevresindeki etkisi ise göz kapağında sarkma ve elastikiyet kaybını gidermesidir. İşlem soğutucu eşliğinde uygulandığı için anestetik krem ihtiyacı olmamaktadır. Tolere edemeyen kişilerde anestetik krem uygulanabilir. İşlem sonrası 30 dakika soğuk uygulama yapılır. Tedavi uygulanan kişi bir hafta süre ile onarıcı krem kullanır. Dışarı çıkacağında güneş koruyucu krem kullanılması gerekir. Birkaç gün yüzde kızarıklık ve şişlik olur. Atış yapılan bölgelerde mikro kabuklar oluşur ve maksimum yedi günde tamamen normale döner. ,

Tedavi sonrası etkinlik aylar içerisinde artış gösterir. Akut dönemde değişiklik olsa da tam olarak düzelme 6’ncı ayda tamamlanır. Tedavi sıklığına hastanın ihtiyacı, beklentisi, deri tipi değerlendirilerek hekim tarafından karar verilir. Üç ayda bir uygulanacak tedavi ile iyileşme değerlendirilerek tedaviye devam edilir.

  1. Göz canlandırma kokteyli ile mezoterapi

Göz çevresini aydınlatma ve yenileme için geliştirilen mezoterapi urunleri bulunmaktadır. içeriğinde hyalüronik asit, Ruscus, C vitamini, Argirelin ve antioksidanlar yer alır ve bu içerik göz çevresindeki mikro dolaşımı ve elastikiyeti artırarak güçlü bir tonik ve drenaj etkisine sahiptir.

Morlukların, torbaların, ödemin alındığı ve ince kırışıklıkları açan mezoterapi urunu çok ince uçlu iğnelere sahip olan enjeksiyonlar ile yapılıyor. Bu aşılamanın dozu dermatologlar olarak biz belirleriz. Doz, hastanın göz çevresindeki deri yapısı, ten rengi, problemlerin derecesi ve hastanın yaşı temel alınarak hesaplanır. Bu tedaviden sonra göz çevresinde hafif kızarıklıklar, noktasal ödemler oluşabilir. Bu yan etkiler 1 gün içinde hafifler ve yavaşça kaybolur. Tedavinin seanslarından sonra güneşten korunmak ve 1 gün göz makyajı yapmamak, uygulama alanını ovuşturmamak ve sıcak su ile yıkamamak önemlidir. Bunların yanı sıra ilk seansta bile olumlu etkiler gözlenir.

Göz çevresi için tedavi önerileri

Yorumlar kapalı.