Kırmızı Yüz Tedavisi

featured

Yüzümüz neden kırmızı olur?

Kırmızı yüzün sebebi yüzdeki damarlarda genişlemedir. Özellikle alkol, acı  ve baharatlı yiyecekler, fazla sıcak içecek tüketmek, soğuk ya da sıcak hava, egzersiz, emosyonel durum yüzdeki kırmızılığı arttırmaktadır. Deri rengi açık, gözleri renkli kişilerin yüzleri de genellikle daha kırmızı olma eğilimindedir.

Kırmızı yüz hastalık belirtisi mi?

Birçok deri hastalığı yüzde kızarıklık yapabilir, egzema, sedef, lupus gibi. Özellikle akne rozase tanısı konmuş kişilerde yüz normal bireylere oranla daha kırmızıdır ve bu kalıcı olmaktadır. Karsinoid sendrom ya da polisitemi gibi sistemik hastalıklar da yüzde kızarıklık yapabilir. Kırmızı yüzün neden olduğunu tespit edip tedaviyi de nedene yönelik yapmak gerekmektedir.

Yüzdeki kızarıklıklar lazerle geçer mi?

Yüzde kızarıklığı kalıcı olan kişiler lazer tedavisinden fayda görmektedir. Bu amaçla intense pulse light (IPL), proyellow lazer kullanılabilir. Özellikle akne rozase tanısı almış kişilerin diğer önerilen tedavilerini de düzenli kullanması gerekmektedir (güneş koruyucu, topikal antibiyotik gibi) Lazer tedavisi sonrasında birkaç gün kızarıklıkta artış, ödem görülebilir.

Kırmızı yüz tedavisi kaç seans?

Seans sayısı yakınmanın şiddetine göre değişiklik göstermektedir. 15 -20 gün ara ile, tedaviye 4*6 seans devam edilebilir. Daha sonra da artısı engellemek amacı ile yılda birkaç kez tedavi uygulamak uygun olacaktır.

Kırmızı Yüz Tedavisi

Yorumlar kapalı.